Lektor: Opdragelseslejre har modsat effekt

NYHED: I stedet for lejre, som fastholder de unge i kriminalitet, skal man lytte til de unge og deres problemer, mener lektor i socialpædagogik. V og K er åben for idéen om konsekvens.
Rikke Schielder Jørgensen

Debatten er fuld af politisk korrekthed og misforstået godhed. Så nu vælger jeg at tage bladet fra munden: Der skal gøres noget radikalt andet, end det vi gør i dag. Og da mener jeg godt, man kunne lade sig inspirere af udlandet, for eksempel USA.

Søren Pape Poulsen (K)
Børne- og ungdomsformand, Viborg kommune

Lejre a la de amerikanske boot camps, hvor de unge via benhård disciplin skal resocialiseres, så de kan tage ansvar for sig selv og hinanden, er ikke vejen frem for danske børn og unge. Det mener lektor på Institut for Pædagogisk Sociologi på Danmarks Pædagogiske Universitet, Inge Bryderup:

"Det er mig ubegribeligt, at man vil tage metoder i brug, som vi i Danmark brugte for 100 år siden."

"Amerikansk, canadisk og britisk forskning viser, at boot camps ikke virker. Faktisk så fastholdes de unge i kriminalitet, fordi de i lejrene ikke lærer at tage ansvar og blive selvstændige individer. Det er snarere adfærdsregulering, der foregår."

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024