Ny evidensmetode skal forbedre prostitueredes hverdag

INTERVIEW: Satspuljeprojektet Exit Prostitution i Københavns Kommune er gået ind i afprøvningsfasen for at afdække, om en ny, evidensbaseret metode kan hjælpe nuværende og tidligere prostituerede til et bedre liv. Foreløbigt lover erfaringerne godt, lyder det fra projektkoordinator Ida Nissen fra Københavnergruppen.

Ny evidensbaseret metode skal hjælpe prostituerede til en bedre hverdag. 
Ny evidensbaseret metode skal hjælpe prostituerede til en bedre hverdag. Foto: colourbox.dk
Camilla Qvirinius Wraae

Metoden lægger op til, at det er den enkelte borgers egne ønsker, som afgør, hvad borgeren og CTI-medarbejderen iværksætter af initiative. Da metoden er individualiseret, er der ingen mønstre i den hjælp, som den enkelte person får.

Ida Nissen
Projektkoordinator
Fakta
Formål
Tilbyde prostituerede borgere, der ønsker at stoppe, en vej ud af prostitution med henblik på at sikre et langvarigt løft i deres sociale situation.
Tilbyde udsatte prostituerede borgere sammenhængende og helhedsorienteret hjælp og støtte, mens de er i prostitution med henblik på at forbedre deres aktuelle livssituation.
Målgruppe 
Prostituerede, som ønsker at forbedre deres livssituation. 
Prostituerede, der ønsker at forlade prostitution.
Ansvarlig for projektet
Socialstyrelsen
SFI står for evalueringen af projektet. 
Finansiering
Satspuljeforliget 2012
Der er afsat 46 millioner til projektet.
Tidsplan 
December 2012 -  april 2013: Planlægning og udviklingsfase 
April 2013- december 2014: Pilotfasen 
Januar 2014 - december 2015: Afprøvningsfasen 
 

Kilde: Socialstyrelsen

Projekt Exit Prostitution er det første projekt såvel i Danmark som internationalt, hvor der afprøves en evidensbaseret metode på prostitutionsfeltet. Og netop det evidensbaserede socialarbejde er på de fleste politikeres læber i disse år.

Tidligere har der været skarp kritik af brugen af de 46 millioner fra satspuljen til projekter, der skulle hjælpe prostituerede. Kritikken har gået på, at pengene druknede i møder og udvalg.

Men nu er man i Københavns Kommune for alvor kommet i gang og er gået ind i afprøvningsfasen af den såkaldte CTI-metode, der også kører i Aarhus, Odense og Aalborg.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024