12 mio. kroner til eksperimentel kræftbehandling

Sundhedsministeren vil nu søge Folketingets Finansudvalg om at anvende 12 mio. kr. til tilskud til etablering af enheder for eksperimentel kræftbehandling i Danmark. Kræftens Bekæmpelse kalder forslaget for et godt signal fra Christiansborg.
Kristian Lund Pedersen

Det er klart at 12 mio. kroner ikke kan dække efterspørgslen. Men det er et godt signal, at den eksperimentelle behandling nu opgraderes. Både fra politikerne der sætter flere penge af til området, og fra sygehusene som har bevist, at de er klar til at påtage sig opgaven.

Arne Rolighed
Direktør i Kræftens Bekæmpelse
Fakta
Med en ny ordning af 1. juni 2003 er det desuden blevet muligt at få udleveringstilladelse til eksperimentel behandling med ikke markedsførte lægemidler her i landet. Endelig er Rigshospitalet påbegyndt patientbehandling i en enhed for eksperimentel behandling ligesom flere af landets onkologiske afdelinger har planer herom.

Kilde: Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Alvorligt syge kræftpatienter kan snart se frem til at modtage eksperimentel behandling på et offentligt sygehus i Danmark. Tidligere har behandlingen foregået på privathospitaler eller i udlandet.

De første erfaringer med second opinion ordningen har vist, at de fleste eksperimentelle behandlinger i udlandet rent teknisk også kan foretages i Danmark.

Der er således skabt bedre muligheder for at tilbyde eksperimentel kræftbehandling her i landet. Det glæder sundhedsminister, som nu vil afsætte 12 mio. kroner til denne type kræftbehandling:

"Jeg vil i juni måned forelægge et aktstykke for Folketingets Finansudvalg med anmodning om tilslutning til i 2004 at anvende 12 mio. kroner til tilskud til etablering af enheder for eksperimentel kræftbehandling i Danmark," siger Lars Løkke Rasmussen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024