13-årige må sælge øl og tobak

Lars Løkke Rasmussen (V) mener, det vil være helt ude i hampen at fratage unge under 15 år muligheden for at sælge alkohol og tobak i landets kiosker. Lene Garsdal (SF) forholdt sig i onsdagens spørgetid uforstående overfor den holdning, idet hun mener, det er ulogisk, at en 13-årig må sælge alkohol.
Cecilie Bech
"Jeg tror sådan set, det er sundt, at børn arbejder lidt. Jeg tror, det er sundt, at Peter hjælper til i fars butik, og jeg synes, det ville være helt hen i vejret at forhindre ham i det, fordi Peters far forhandler tobak. At lukke denne beskæftigelsesmulighed for unge ville være som at skyde gråspurve med kanoner," sagde sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen til Lene Garsdal under onsdagens spørgetid.

Lene Garsdal (SF) undrede sig over, at det med en bekendtgørelsesændring nu bliver muligt for unge mennesker på 13 år at ekspedere i kiosker, der sælger alkohol og tobak:

"Er det ikke ironisk, at de unge skal sikre, at den lov, som vi netop har vedtaget på sundhedsministerens område, om, at unge mennesker skal legitimere, hvor gamle de er, fordi de ikke må købe tobak og alkohol, hvis de er under 16 år, overholdes," spurgte hun ministeren.

I sidste uge gav hun luft for sin bekymring overfor beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V), der dog ikke delte hendes holdning. Og i denne uge kom turen så til sundhedsministeren:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024