Fokus på ernæringsrigtig kost

Danske Slagterier har i de senere år lanceret en række nye og magre udskæringer af svinekød og kørt kampagner for hurtige, nemme og sunde hverdagsretter.
Claus Iversen
På et pressemøde mandag oplyste Danske Slagteriers adm. direktør, Anne Birgitte Lundholt, at brancheorganisationen nu tager en række nye initiativer for at imødekomme mange forbrugeres ønske om at anvende svinekød i en sund og ernæringsrigtig kost.

- Alene i år bruger Danske Slagterier 10 mio. kr. på forskning og andre tiltag. Vi iværksætter forskningsprojekter om sundt svinekød med god smag og om kødets rolle i forebyggelsen af fedme. Vi følger op på vores kampagner for det magre svinekød med både undervisningsmaterialer og oplysning til forbrugere, diætister og opinionsdannere, siger Anne Birgitte Lundholt.

Svinekød bidrager til en sund kost med vigtige næringsstoffer som B-vitamin, jern, zink og protein. Protein mætter godt, og derfor virker fx slankekure med kød bedst.

I kategorien magert kød findes 20 udskæringer af svinekød, dvs. at de maksimalt indeholder 12 gram fedt pr. 100 gram kød og således svarer til andre magre kødtyper som kylling og kalkun. Der er fx kun to gram fedt pr. 100 gram i skinkeschnitzler og fire gram fedt pr. 100 gram mørbrad.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024