Løkke: Information om medicin er god nok

Sundhedsministeren finder ikke, at der aktuelt er et behov for justering af regelsættet for medicininformation. En undersøgelse har ellers vist, at informationen til patienterne er for uensartet og mangelfuld, og der bør indføres skrappere krav til mærkningen af lægemidler.
Kristian Lund Pedersen

Da de gældende regler for mærkning af lægemidler allerede indeholder meget deltaljerede krav til de informationer lægemiddelvirksomhederne skal videreformidle i forbindelse med markedsføringen af deres produkter, finder jeg ikke aktuelt behov for justering af selve regelsættet.

Lars Løkke Rasmussen (V)
Sundhedsminister
Fakta
Der er for dårlig information om medicin, mener Johnny Boesen, leder af hjemmesiden www.bedremedicin.dk. Kravene til godkendelse af medicin er for dårlige, hvilket han vil arbejde på at ændre gennem hjemmesiden.


Kilde: www.bedremedicin.dk
Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) afviser overfor Folketingets Sundhedsudvalg, at informationen til patienterne på danske lægemiddelprodukter er mangelfuld:

"Da de gældende regler for mærkning af lægemidler allerede indeholder meget deltaljerede krav til de informationer lægemiddelvirksomhederne skal videreformidle i forbindelse med markedsføringen af deres produkter, finder jeg ikke aktuelt behov for justering af selve regelsættet," skriver Lars Løkke Rasmussen.

En undersøgelse om medicininformation foretaget af Johnny Boesen viser ellers, at informationen er for uensartet, og at der derfor bør indføres skrappere krav til mærkningen af lægemidler, således at læger og forbrugere kan foretage et informeret valg. Johnny Boesen har undersøgt produktoplysningerne om virkning og bivirkninger ved en række lægemidler med samme indholdsstof (se faktaboks).

De danske regler for mærkning af lægemidler i lægemiddelloven og bekendtgørelse nr. 7 af 8. januar 2002 om mærkning m.m. af lægemidler er gennemførelse af mærkningsbestemmelser i EU-lægemiddellovgivningen. Mærkningsbekendtgørelsen omfatter krav til de oplysninger, som skal være anført på et lægemiddels indlægsseddel og emballage. Desuden er der i en særskilt vejledning udarbejdet supplerende retningslinjer til bekendtgørelsen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024