To gange samråd

SAMRÅD: Sundhedsministeren er kaldt i to gange samråd torsdag, hvor han først skal gøre rede for indberetning af bivirkninger, for så derefter at forklare, om han har accepteret forsøgsbehandling frem for godkendt behandling.
Maria Dalby
Jakob Axel Nielsen (K) skal i to samråd torsdag, som begge handler om brugen af medicin. Det første handler om, hvordan det politiske system kan sikre, at indberetninger af bivirkninger ved medicin ikke overlades alene til producenten af medicinen. Det er Per Clausen fra Enhedslisten, der har indkaldt ministeren for sundhed og forebyggelse, og det begynder klokken to.

Det andet samråd begynder, straks når det første er overstået, og der er det Jonas Dahl fra SF og Per Clausen, der er spørgsmålsstillere. De har indkaldt ministeren på baggrund af DR's dokumentar om behandling af lungehindekræft på Rigshospitalet.

Medlemmerne af Folketingets Sundhedsudvalg ønsker at få ministerens forklaring på, om han og Sundhedsstyrelsen har accepteret, at patienterne får forsøgsmedicin frem for godkendt behandling.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024