Kommunerne gør klogt i at forebygge

FOREBYGGELSE: Det kan godt være, at der er penge at spare her og nu. Men regningen bliver dobbelt så stor senere. Sådan lyder advarslen fra Connie Kruckow.
Maria Dalby

Jeg kan ikke sige, hvor kommunerne skal skære, men det er forkert ikke at prioritere forebyggelsen, fordi regningen i sidste ende bliver dobbelt så høj, hvis der ikke gøres noget. Jeg synes, at det er fantastisk, at statsministeren nævner forebyggelsen i sin åbningstale, men regeringen er også nødt til at gøre sig klart, at de er nødt til at øremærke nogle flere penge til forebyggelse.

Connie Kruckow
Formand for DSR
Det er godt dumt, at landets kommuner er begyndt at spare på forebyggelsen. De risikerer, at regeringen begynder at stille langt flere krav om, hvad der præcis skal gøres, mener Connie Kruckow, der er formand for Dansk Sygeplejeråd.

Spar andre steder
Kommunerne har svært ved at få budgetterne til at hænge sammen, og derfor vælger nogle at skære i forebyggelsen, hvor indsatsen typisk ikke kan ses inden for den fireårige valgperiode. Men kommunerne skyder sig selv i foden.

"Hvis kommunerne ikke passer på, så laver de selv pinde til deres egen kiste på det her område. På sygehusområdet slipper ingen afsted med ikke at gøre det, som der skal gøres."

Hun understreger, at man ikke kan behandle sig ud af de udfordringer, som det danske sundhedsvæsen står over for i fremtiden med eksempelvis langt flere kronikere.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024