Høje forventninger til kamp mod rygning

FOREBYGGELSE: Der er store forventninger til, at Forebyggelseskommissionen vil sætte kraftigt ind mod tobak, og at kommunerne vil arbejde målrettet med bedre sundhed.
Christian Juhl Mølgaard
Fakta
Danskernes rygning koster tre år på den gennemsnitlige levetid. Det er svært at finde noget land i verden, hvor kvinders dødelighed af lungekræft er større end i Danmark.

Kilde: Kræftens Bekæmpelse
På et debatmøde om dødelighed og overlevelse i Danmark på Rigshospitalet luftede flere eksperter deres forventninger til regeringens Forebyggelseskommission og forebyggelsesarbejdet ude i kommunerne.
Dokumentation

Om kommissionen

Forebyggelseskommisionen er en politisk uafhængig kommission nedsat af regeringen. Kommissionen består af en formand og ni medlemmer udpeget af minister for sundhed og forebyggelse Jakob Axel Nielsen.

Kommissionen har fået til opgave at analysere hvilke sundhedsmæssige udfordringer, samfundet står over for i dag, og på baggrund heraf vurdere, hvilke indsatsområder der fremover bør prioriteres.

Endvidere skal kommissionen komme med forslag, der kan styrke den fremtidige forebyggende og sundhedsfremmende indsats.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024