Svensk finansmand køber dansk hospitalsudstyr

NOTE: En af Danmarks ældste producenter af hospitalsudstyr opkøbes af rig svensk finansmand. Opkøbet er en del af en større nordisk vækststrategi.
Kasper Frandsen

Den svenske finansmand Håkan Roos gennemfører endnu et i rækken af internationale opkøb gennem sit selskab Mediplast, som er en del af milliardkoncernen Procurator. Denne gang er det alle aktierne i en af Danmarks ældste producenter af hospitalsudstyr, N.C. Nielsen Hospitalsudstyr A/S og N.C. Nielsen AB, som Mediplast opkøber.

Med virksomhedsopkøbet håber Mediplast at få tilført ny viden, der på længere sigt skal være med til at gøre virksomheden til en af de største inden for sit område.

"Det er et led i den nordiske vækststrategi. Vi vil helt enkelt styrke vor position i Danmark" siger Håkan Roos.

Mediplast, som har hovedkontor i Malmö, producerer og markedsfører medicinsk udstyr og sygeplejeartikler til hospitaler og kommuner. Selskabet har egne salgskontorer i Danmark, Norge og Finland samt en eksportvirksomhed, som dækker store dele af verden.

En af Danmarks ældste producenter af hospitalsudstyr
N.C. Nielsen Hospitalsudstyr A/S, der er en af de ældste medikotekniske virksomheder i Norden, blev etableret i 1923. Selskabet har i dag virksomhed i både Danmark og Sverige, 22 medarbejdere og omsætter for 62 mio. kr. om året.

De tidligere ejere Morten Falck Larsen og Keld Holm Sørensen fortsætter i samme funktioner som hhv. adm. direktør og salgs- og marketingdirektør i den danske virksomhed.

N.C. Nielsen Hospitalsudstyr A/S og N.C. Nielsen AB er i dag distributører, og de største agenturer er Ansell Healthcare, Erbe Elektromedizin GmbH, Kimberly-Clark og Teleflex Medical.

Efter opkøbet har Mediplast en årsomsætning på ca. 250 mio. svenske kr. og 105 ansatte. Procurator-koncernen har ca. 3.000 ansatte og omsætter for ca. 3 mia. svenske kr.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024