Jakob Axel er den mest ukendte minister

NOTE: Ny måling viser, at Jakob Axel Nielsen er den minister, som færrest danskere kender. Han scorer middelkarakter for sin indsats.
Maria Dalby
Kun 54 pct. af danskerne har kunnet give Jakob Axel Nielsen (K) en karakter som landets sundhedsminister. Det står i stærk kontrast til den tidligere sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V), som hele 90 pct. af danskerne kender og kan vurdere. Til gengæld scorer Jakob Axel en minimalt højere karakter, når det gælder, hvor godt ministeren har klaret sig, nemlig 5,1 mod Lars Løkkes 5,0. 10 er meget godt, og 0 er meget dårligt. Den højeste karakter, der bliver givet, er til udenrigsminister Per Stig Møller (K), nemlig 6,5 pct.

Det er Morgenavisen Jyllands-Posten, der har bedt danskerne give ministrene karakterer over, hvor godt de synes ministrene i regeringen har klaret opgaven. Rambøll har spurgt 933 repræsentativt udvalgte danskere.

Den næstmindst kendte minister er Helge Sander (V), der er minister for videnskab, teknologi og udvikling, kun 59 pct. af danskerne kender ham.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024