Regioner afviser privathospitaler til medicinske patienter

BEHANDLING: Privathospitalene kan kun løse små nicheopgaver på det medicinske område, lyder vurderingen fra Danske Regioner om privathospitalernes visioner om at behandle medicinske patienter.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Lige nu er vi ved at samle sygehusene på større og færre enheder, og så ser jeg ikke nogen pointe i at sprede kompetencerne blot for at skabe et privat alternativ.

Ulla Astman (S)
Formand for Danske Regioners sundhedsudvalg
Om fem til ti år kan man sagtens forestille sig, privathospitalerne også har udviklet tilbud til de ældre medicinske patienter og andre med en medicinsk sygdom.

Sådan lyder det fra Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker (BPK) i dagens anden artikel om emnet.

Sekretariatsleder i BPK Martin Koch Pedersen gør dog i artiklen også opmærksom på, at et større privat engagement i forhold til at behandle de komplicerede medicinske patienter kræver, at politikerne åbner for muligheden.

Astman: Hvorfor sprede kompetencerne?
Regionerne, der har ansvaret for sundhedsvæsnet, er dog afvisende over for ideen. I hvert fald når man spørger regionernes talerør i form af formanden for Danske Regioners sundhedsudvalg, Ulla Astman (S).

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024