Dansk pandemiberedskab til eftersyn

SMITTE: Sundhedsstyrelsen er i gang med at evaluere Danmarks pandemiplan. Også WHO må handle anderledes, mener styrelsen.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det er okay at sige, at infektioner udspiller sig forskelligt i forskellige samfund.

Else Smith
Sundhedsstyrelsen

Først fik Sundhedsstyrelsen kritik for at have købt for lidt influenza-medicin, senere viste det sig, at Danmark har alt for meget influenzamedicin og vaccine. Sådan har det lydt i løbet af den seneste H1N1-epidemi.

I Sundhedsstyrelsen er man i gang med at evaluere Danmarks influenzaindsats, bekræfter chefen for Center for forebyggelse under Sundhedsstyrelsen, Else Smith, over for Ingeniørens netavis.

"Vi kommer til at revidere pandemiplanen, og der bliver masser af evalueringer. Pandemi betyder bare, at det er en global udbredelse til hele menneskeheden. Traditionelt har man sagt, at når der er tale om et nyt influenzavirus, der har etableret sig på mindst to verdensdele, så er der tale om en pandemi," siger Else Smith til ing.dk.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024