Haarder advarer mod politisering af specialeplan

SAMRÅD: Sundhedsminister Bertel Haarder (V) afviser oppositionens indvendinger mod specialeplanen. Politikere bør ikke blande sig i konkrete faglige vurderinger, advarer han.
Oppositionen kritiserer sundhedsministeren for at glide af på kritik af specialeplanen, idet han betegner kritikken som politisk indblanding i faglige beslutninger.
Oppositionen kritiserer sundhedsministeren for at glide af på kritik af specialeplanen, idet han betegner kritikken som politisk indblanding i faglige beslutninger.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta

Det kritiserer oppositionen blandt andet:

Brystkræft:
Sundhedsstyrelsen har i sit udkast givet en række privathospitaler tilladelse til at foretage brystkræftoperationer. Kritik: Det er ulogisk, når specialeplanen går ud på at samle komplicerede operationer på færre afdelinger. Ifølge Sundhedsstyrelsen sker det som en sikring i forhold til mangel på kapacitet i fremtiden.

Fedmeoperationer:
Kritik: Privathospitaler har fået godkendelser på lempeligere vilkår. Svar fra ministeren: Der er stillet de samme krav til antallet af patienter og lægelig ekspertise, der skal være til rådighed.

Hjerteområdet
Aalborg Sygehus skal ifølge specialeplanen samarbejde med Skejby Sygehus, mens samme krav ikke er stillet til privathospitalet Hjertecenter Varde. Her er svaret, at Hjertecenter Varde heller ikke får den endelige godkendelse, hvis ikke de kan dokumentere, at de får tilstrækkeligt med patienter.

Sundhedsstyrelsen har i udkastet til en ny specialeplan stillet mindre restriktive krav til privathospitalerne end til de offentlige inden for hjerteområdet, fedme- og brystkræftkirurgien.

Det er var den gennemgående anklage fra oppositionen under gårsdagens åbne samråd i Folketingets Sundhedsudvalg med sundhedsminister Bertel Haarder (V). 

Et samråd, hvor han også måtte besvare mange spørgsmål om, hvorfor Odense Universitetshospital står til at miste sin godkendelse til at udføre nyretransplantationer hos børn.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024