Ekspert: Bedre behandling er ikke nødvendigvis dyrere

MEDICINSKE PATIENTER: Professor Allan Flyvbjerg, der har over 20 års erfaring med medicinske patienter, er ikke overbevist om, at bedre behandling af medicinske patienter behøver at koste flere penge.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Automatreaktionen med, at der skal flere penge til, holder ikke. Vi har jo allerede patienterne liggende på afdelingerne.

Allan Flyvbjerg
Dr.med., formand, Diabetesforeningen

Behandlingen er de medicinske patienter skal forbedres. Det er meningen med et nyt udspil på området, som Danske Regioner udsendte op til foreningens generalforsamlingen før påske.

Formand for Diabetesforeningen, professor Allan Flyvbjerg, der har over 20 års erfaring i arbejdet med medicinske patienter, er enig i målsætningen, som han betegner som stærkt tiltrængt.

Erfaringer fra kræft- og hjerteområderne kan ikke bruges
Han advarer politikerne mod at tro, at man til de medicinske patienter let og problemfrit kan lave fastlagte behandlingsforløb, som man har set på kræft- og hjerteområderne. Det er sket med de såkaldte pakkeforløb, hvor der er faste retningslinjer og tidsfrister for hele behandlingsforløbet for en række hjertesygdomme og kræftformer.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024