Gigtforening: Ny aftale kun halv løsning

GIGT: Direktør for Gigtforeningen roser ny aftale mellem Danske Regioner og Privathospitalernes Brancheforening, men gør opmærksom på en indbygget risiko.
Fakta

Gigtforeningen har følgende betænkeligheder:

1)      På privathospitaler kan der kun opstartes medicinsk behandling. Dermed mangler hele den nødvendige ikke-medicinske indsats, der bl.a. rummer ergoterapi, psykolog, patientuddannelse, beskæftigelsesafklaring og fysioterapi. 

2)     Hvordan sikres det, at patienter, der ikke har effekt af konventionel medicin, henvises til en reumatologisk afdeling og dermed får mulighed for at få biologisk medicin?

3)    Har de private hospitaler de nødvendige lægefaglige specialer i forhold til at sikre, at patienten får de supplerende undersøgelser, for eksempel for at afdække hjerte/karsygdomme?

4)    Intensionen med forslaget er, at patienter efter højst 12-24 måneder overgår til det offentlige sygehusvæsen. Det er tvivlsomt, om det er realistisk med de nuværende ventetider.


Kilde: Pressemeddelelse fra Gigtforeningen
Aftalen er grundlæggende god, men også mangelfuld. Sådan lyder det fra Gigtforeningen i forhold til den indgåede aftale mellem Privathospitalernes Brancheforening og Danske Regioner om reumatologiske udredningsforløb.

Aftalen indebærer, at gigtpatienter får mulighed for at komme på et privathospital, såfremt det offentlige ikke kan tilbyde udredning indenfor fire uger.

Gigtforeningen har længe kæmpet for at udvide diagnosekapaciteten og er derfor positive overfor aftalen.

"Netop den rette diagnose og behandling i tide er afgørende for, hvor voldsomt en gigtsygdom vil udvikle sig, og har dermed stor betydning for risikoen ved varige skader," siger Lene Witte, direktør i Gigtforeningen i en pressemeddelelse.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024