Advarsel: Pas på med at blive gammel og syg!

"Efter på nærmeste hold at have set sygehus- og sundhedsvæsnets formåen de seneste måneder har jeg fået en indgroet skræk for at blive syg og ydmyget," skriver Hans Henrik Raith fra kopiproducenterne (IGL) og Altingets debatpanel. Læs hvorfor.

Fra at være en velfungerende borger med værdigheden i behold skal man bl.a. acceptere at tisse i sengen, fordi der mangler nogen til at hjælpe.

Hans Henrik Raith
Formand for IGL, kopiproducenterne af medicin
Af Hans Henrik Raith,
formand for IGL, kopiproducenterne

Jeg har intet imod at blive gammel. Det er en del af livet og kan ikke udskydes tidsmæssigt, men det kan være mere eller mindre behageligt, afhængigt af hvor godt vi vedligeholder kroppen. Det hindrer dog ikke, at vi kan blive syge eller skal have afsluttet vores liv.

Efter på nærmeste hold at have set sygehus- og sundhedsvæsnets formåen de seneste måneder har jeg fået en indgroet skræk for at blive syg og ydmyget – eller blive tvunget til at skulle tage en ulidelig afsked med livet på en seksmandsstue i det danske sygehusvæsen.

Lad mig straks understrege, at det ikke er en kritik af personalet. De udfylder utvivlsomt de rammer, de har fået, på bedst mulige måde og gør i mange tilfælde en heroisk indsats for at få tingene til at hænge bare nogenlunde sammen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024