Amterne har samlet kræftbehandlingen

Ny undersøgelse fra Amtsrådsforeningen viser, at amterne har fulgt Den Nationale Kræftplans forskrifter om at samle kirurgiske kræftafdelinger. Det er stik modsat, hvad en undersøgelse fra CEMTV (Sundhedsstyrelsen) viste for blot to måneder siden.
Kristian Lund Pedersen

Vi mødte meget kritik, da den anden undersøgelse kom, så nu har vi været ude at tjekke det selv. Vores undersøgelse har alligevel nogle friskere tal, og de viser, at der nu er kvalitetsstyring hele vejen rundt. Vi skal ikke være for hellige til at sige, at nogle amter har været langsomme til at få samlet de kirurgiske afdelinger, men tingene tager tid.

Bent Hansen (S)
Formand for Amtsrådsforeningens Sundhedsudvalg
Fra Amtsrådsforeningen lyder der nu optimisme med hensyn til at opfylde kravene i Den Nationale Kræftplan.

I en netop offentliggjort undersøgelse, som Amtsrådsforeningen har foretaget blandt amterne og Bornholms Regionskommune, kan man nemlig læse, at der de fleste amter er sket en samling af kræftkirurgien, som det er foreskrevet i kræftplanen:

"Det viser, at amterne har leveret varen i forhold til Den Nationale Kræftplan. Vi har siden 2000 i meget stor udstrækning været i stand til at samle kræftkirurgien, hvor patienterne har de bedste muligheder for at få et optimalt resultat af behandlingen," siger formanden for Amtsrådsforeningens Sundhedsudvalg og amtsborgmester i Viborg Amt Bent Hansen (S).

Rapporten fra Amtsrådsforeningen kommer kun cirka to måneder efter rapporten ”Evaluering af kræftplanens gennemførelse – Status og fremtidig monitorering” fra Center for Evaluering og Medicinsk Teknologivurdering (CEMTV). Den viste, at amterne havde store problemer med at efterleve kræftplanens indstillinger.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024