Bedre uddannelse til sygeplejesker

SF's sundhedsordfører Lene Garsdal opfordrer regeringen til at etablere nye specialuddannelser for sygeplejesker inden for kræft-, ældre- og skadestueområdet. Formålet er blandt andet at skabe bedre kvalitet i behandlingen og forkorte ventelisterne.
Cecilie Bech

Jeg håber og tror, at forslaget kan samle et flertal i Folketinget. Regeringen har jo fokus på sundhedsområdet og kan næppe være imod at øge kvaliteten i patientbehandling

Lene Garsdal
Sundhedsordfører (SF)
Fakta
Beslutningsforslag: Beslutningsforslag fremsættes typisk af medlemmerne af oppositionspartierne, men kan også fremsættes af andre folketingsmedlemmer og af en minister.

Et beslutningsforslag indeholder ofte en henstilling til regeringen om at udarbejde et lovforslag efter nærmere angivne retningslinier.

Beslutningsforslag behandles kun to gange i Folketingssalen - enkelte særlige beslutningsforslag kun én gang. Forslag fra en minister kaldes "regeringsforslag", andre forslag "private forslag".


Kilde: Folketingets hjemmeside
Der findes allerede 5 specialuddannelser for sygeplejersker i Danmark. SF har nu fremsat et beslutningsforslag, der lægger op til også at lade kræft-, ældre- og skadestueområdet blive dækket af en specialuddannelse til gavn for patienterne. Forslaget blev fremsat den 19.oktober.

Argumentet er, at ny teknologi i sundhedsvæsenet samt nye pleje-og behandlingsmetoder stiller nye krav til medarbejdernes viden, kompetencer og deres specialisering.

Sundhedsordfører for SF, Lene Garsdal oplyser, at der er dokumenteret et behov for en ny specialuddannelse for sygeplejesker på kræftområdet, efter at Center for Evaluering og Medicinsk teknologivurdering i 2004 har evalueret sygeplejen til brystkræftpatienter.

Derudover oplyser hun, at der også på ældreområdet er behov for at etablere en ny specialuddannelse - især overfor de svageste ældre.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024