Behandling frem for pleje

Psykiatrien i Sønderjyllands Amt skal omlægges. Visse psykiatriske patienter kan se frem til pleje i eget hjem i stedet for indlæggelse på et sygehus. Omlægningen sparer amtet millioner, og pengene skal blandt andet bruges på at forbedre behandlingen af de indlagte psykiatriske patienter.
Cecilie Bech
Fakta
Amtets psykiatriske tilbud er inddelt i to hovedgrupperinger nemlig behandlingspsykiatri og socialpsykiatri.

  • Psykiatriske behandlingstilbud hører til den klassiske indsatsform for sindslidende, som typisk foregår fra sygehusafdelinger, men har i de seneste årtier fået en mere udadgående funktion gennem distriktspsykiatrien.

    I sidstnævnte tilfælde bor den sindslidende i eget hjem, og kan efter behov dels modtage hjælp på et af amtets fire distriktspsykiatriske centre dels i eget hjem gennem den psykiatriske distriktssygepleje.

  • Socialpsykiatriske tilbud beskæftiger sig med især sociale forholds gavnlige virkning for sindslidende. Derfor er indholdet af disse tilbud ofte af socialkarakter, hvilket vil sige botilbud, aktivitets- og samværstilbud samt beskæftigelsestilbud.

  • Kilde: Sønderjyllands Amt
    Psykiatrien i Sønderjyllands Amt står overfor en gennemgribende omlægning, der vil spare amtet millioner. Pengene skal bruges til uddannelse af personale på de psykiatriske afdelinger og til en mere specialiseret behandling af de psykiatriske patienter.

    Omlægningen betyder, at de patienter, der er raske nok til at modtage hjælp og pleje i eget hjem for fremtiden ikke vil blive indlagt til behandling på et sygehus i Sønderjyllands amt. De vil i stedet efter behov modtage pleje i eget hjem gennem den psykiatriske distriktssygepleje, eller de vil modtage hjælp på et af Amtets fire distrikspsykiatriske centre.

    Formanden for psykiatriudvalget i Sønderjyllands Amt, Nana Hørlück (V),oplyser, at omlægningen vil spare amtet en del ressourcer, som i stedet vil blive brugt på at forbedre behandlingen af de psykiatriske patienter på sygehusene.

    Nana Hørlück mener ikke besparelserne kommer til at gå ud over patienterne. Omlægningen betyder blot en mere effektiv distriktspsykiatri:

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024