Bent Hansen: Sundhedsvæsnet bør løftes med en milliard

INTERVIEW: Regeringen vil til forårets økonomiforhandlinger blive mødt med ønsker fra Danske Regioner om flere penge til psykiatri og penge til renoveringer af gamle sygehuse. Læs her, hvad regionernes formand forventer bliver krav og temaer.
Foto: Pressefoto
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Der er også brug for investeringer på de sygehuse, som ikke moderniseres som en del af kvalitetsfondsbyggerierne. Heriblandt størsteparten af psykiatrien.

Bent Hansen (S)
Formand, Danske Regioner
Sygehusene skal i stadig højere grad være parate til at måle og offentliggøre deres behandlingsresultater, så de kan sammenlignes med andre. Til gengæld skal regionerne have et løft på en milliard kroner til at drive sundhedsvæsenet for i 2015. 

Sådan lyder nogle af ønskerne og tilbuddene fra Danske Regioners formand, Bent Hansen (S). Han løfter her lidt af sløret for tal og temaer til forårets økonomiforhandlinger med regeringen om regionernes økonomi for 2015.

Og selv om regeringen i disse år betaler ud af de i alt cirka 40 milliarder kroner til de forskellige landsdækkende renoveringer og nybygninger af sygehuse fra Kvalitetsfonden, så må regeringen yderligere til lommerne på dette område, mener man i Danske Regioner.

"Der er også brug for investeringer på de sygehuse, som ikke moderniseres som en del af kvalitetsfondsbyggerierne. Heriblandt størsteparten af psykiatrien, hvor standarden mange steder ganske enkelt ikke er tidssvarende. Vi taler ikke om luksus-projekter, men om helt nødvendige renoveringer og moderniseringer," siger Bent Hansen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024