Bred politisk opbakning bag medicinbetænkning

Politikerne i Folketingets Sundhedsudvalg er enige om, at den offentliggjorte medicinbetænkning er et godt fundament for et politisk forlig. Anbefalingerne bakkes op, og partierne på Christiansborg ønsker en hurtig lovbehandling.
Kristian Lund Pedersen
Den umiddelbare reaktion på Christiansborg vedrørende betænkningen fra Udvalget for Medicintilskud er langt overvejende positiv.

De politikere SundhedsTinget har talt med kender kun hovedpunkterne fra betænkningen, idet de først modtog et eksemplar af betænkningen i går. Alligevel er der et generelt håb om, at Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) nu har et godt udgangspunkt for at fremsætte en lov, der vil forbedre tilskudssystemet. Partierne melder sig klar til forhandlinger, og ser gerne det går så hurtigt som muligt.

Lars Løkke Rasmussen (V):
Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen glæder sig over, at udvalget i enighed er noget frem til en række anbefalinger og vil på den baggrund fremsætte et lovforslag.

"Hvis vi også fremover skal have råd til at tage nye behandlingsmetoder i brug, er det afgørende, at vi anvender de offentlige ressourcer på sundhedsområdet effektivt. Medicintilskudssystemet skal indrettes, så de afsatte ressourcer gavner patienterne bedst muligt."

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024