Bred støtte til gratis tandbehandling til epileptikere

ENIGHED: Alle partier støtter regeringens lovforslag, der vil sikre gratis tandbehandling efter epileptiske anfald.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Jeg tror, at der er noget, Venstre har misforstået. For pointen er jo, at borgere fremover ikke skal have tandrensninger, som der ikke er noget sundhedsfagligt belæg for.

Astrid Krag (SF)
Sundhedsminister (SF)
Fakta
De fik tand-støtte med finanslov 2013
  • Unge under 25 år på kontanthjælp mv. skal højst betale 600 kr. om året for tandbehandling. Behandling for mere end 600 kr. om året bliver gratis.
  • Personer på kontanthjælp mv., der er over 25 år, får tilskud på 65 pct. af den egenbetaling, som overstiger 800 kr. årligt.
  • En kontanthjælpsmodtager over 25 år, der har en aggressiv form for paradentose, får halveret sin årlige tandlægeregning - fra ca. 5.200 kr. til ca. 2.300 kr.
  • Patienter med epilepsi får ret til vederlagsfri behandling af ulykkesbetingede tandskader som følge af epileptiske anfald.
  • I alt 180 millioner kroner årligt. 

 


Kilde: sum.dk
Ja, hele vejen rundt. Det er status for regeringens lovforslag, der skal sikre, at epileptikere fremover kan få gratis tandproteser, hvis de har fået tandskader ved epileptiske anfald. Det står klart, efter at partierne har afgivet deres betænkninger til lovforslaget. 

Lovforslaget er en udløber af finanslovaftalen for 2013.

Med finanslovsaftalen blev der fjernet 180 millioner fra tandområdet ved at begrænse tilskuddet til tandrensninger til kun én årligt.

Men i finanslovsforhandlingerne blev der samtidig tilbageført et tilsvarende beløb, som blev målrettet støtte til økonomisk svage grupper og epilepsipatienterne. For epilepsipatienternes vedkommende krævede støtten en særskilt lovændring.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024