Danske Patienter får plads i magtfuldt medicinråd

NYT MEDLEM: Fremover får Danske Patienter en fast plads i RADS, der fastlægger brugen af dyr sygehusmedicin. Lif er positiv.
Danske Patienter bliver medlem på lige fod med de andre i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS).
Danske Patienter bliver medlem på lige fod med de andre i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS).Foto: colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta
OM RADS
Skal sikre en rationel og ensartet brug af lægemidlerne i hele landet.
RADS nedsætter løbende fagudvalg med de førende læger på hvert område. De skal skabe konsensus om valget af lægemidler. Og det skal munde ud i indstillinger til rekommandationslister og behandlingsvejledninger.
Anbefalingslisterne skal også hjælpe lægerne til at vælge den billigste medicintype, hvis der er flere at vælge imellem til samme sygdom.
Meningen er også, at der spares penge, ved at regionerne får større rabatter, når de køber færre forskellige medicinpræparater og derfor kan købe større mængder af samme præparat.
Patienterne skal have en fast repræsentant i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS). Det har rådets bestyrelse netop bestemt.

Formand for RADS Svend Hartling ser frem til at få Danske Patienter med i RADS.

"Danske Patienter og de relevante patientforeninger inddrages jo allerede i dag, når fagudvalgene udarbejder behandlingsvejledninger. Men jeg ser det som en naturlig udvikling, at vi nu yderligere inviterer patienterne med i selve rådet. På den måde får vi mulighed for at inddrage patienternes synspunkter tidligt i arbejdet," siger Svend Hartling.

Han vurderer, at RADS vil blive styrket af at have Danske Patienter med.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024