Eksperternes begrundelse for Aarhus

Dokumentation: Læs her et uddrag af ekspertpanelets begrundelse for at udpege Skejby Sygehus til at huse et nyt nationalt center for partikelterapi i stedet for Rigshospitalet.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Følgende er forskellige uddrag fra ekspertgruppens indstilling om at pege på Skejby Sygehus som hjemsted for et nationalt center for partikelterapi: 

Forslaget om at etablere et nationalt center for partikelterapi i Aarhus omfatter anvendelsen af relevante kommercielt tilgængelige teknologier, der kan matche den overordnede vision og strategi for centeret, der foreslås opført på en ledig byggegrund ved den onkologiske afdeling ved det nye Aarhus Universitetshospital.

Partikelcenteret vil blive udstyret med en protonaccele-rator og initialt to behandlingsrum, med den målsætning at behandle 1.500 patienter årligt efter en indkøringsfase.
I betragtning af de stærke videnskabelige traditioner, det veletablerede multi-disciplinære samarbejde og de robuste dataregistre i landet finder panelet, at Danmark har en særlig forpligtelse til at sikre, at centeret bliver et ægte nationalt center, der sikrer et stærkt samarbejde med henvisende afdelinger.

Panelet fandt, at forslaget fra Aarhus indeholdt den bedste plan for implementering, med plads til justeringer i takt med øget erfaring, og med målsætning om et årligt patientvolumen i de første to behandlingsrum reduceret til 333 i 2017 og 666 i 2018 for at muliggøre implementering i den daglige klinik.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024