Enighed om Det Etiske Råd men ej om helbredsundersøgelse

Mens politikerne på Christiansborg kan blive enige om Det (nye) Etiske Råd, vil regeringen og Dansk Folkeparti ikke støtte Socialdemokraternes forslag om at tilbyde helbredsundersøgelse til flygtninge og indvandrere fra tredjeverdenslande.
Kristian Lund Pedersen
To lovbehandlinger i folketingssalen påkræver medlemmerne af Folketingets Sundhedsvalgs interesse torsdag.

L 208: Lov om Det Etisk Råd
Lars Løkke Rasmussen (V) vil med lovforslaget oprette et nyt etisk råd – Det Etiske Råd – som skal dække etisk rådgivning – hovedsagelig i forbindelse med anvendelse af bio- og genteknologier – i relation til mennesker, natur, miljø og fødevarer, og til problemstillinger, der går på tværs af disse emner. I forhold til det nuværende etiske råd er der tale om en udvidelse af rådets virksomhedsområde.

Forslaget skal ses på baggrund af regeringens indsats for løbende at sanere råd, nævn, udvalg og centre med sigte på at effektivisere den statslige administration, at forbedre mulighederne for tværgående opgaveløsning og at frigøre ressourcer til højt prioriterede formål.

Hidtil har arbejdet omkring Det (nye) Etiske Råd været konstruktiv. Der er bred opbakning bag lovforslaget og kun Enhedlisten indstiller lovforslaget til forkastelse ved den senere 3. behandling.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024