Fem sygehusregioner erstatter amterne

Regeringen fremlagde i går deres længe ventede udspil til "Det nye Danmark". For sundhedsvæsenet bliver det en omvæltning af dimensioner, som vil ændre opgaverfordelingen mellem regioner, kommuner og stat.
Kristian Lund Pedersen

Der er ingen tvivl om, at den nuværende indenrigsminister er markedsfreak. Han tror, at markedet løser alle problemer. Og markedet har mange fordele, men hospitalsområdet er, efter mine erfaringer, det område i nationaløkonomien, som er mindst velegnet til markedsøkonomi.

Mogens Lykketoft (S)
Partiformand
Regeringens endelige udspil til det nye Danmark er lig den revolution indenfor sundhedsvæsenet, som der har været gætterier om de seneste dage. Ved regeringens oplæg på Nationalmuseet blev det bekræftet, at sundhedsvæsenet vil gennemgå nogle store forandringer over de næste år, og politikere og borgere skal vende sig til at tænke sundhedsvæsen på en ny måde.

Blandt politikere, eksperter, personale og de lægefaglige organisationer modtages udspillet med blandede følelser, og der er lagt op til en gevaldig debat på baggrund af oplægget inden den endelige politiske beslutning tages.

Hovedpunkterne vedrørende sundhedsvæsenet:

S: Indenrigsministeren er markedsfreak
Regeringen vil på den måde sikre et stærkt offentligt sundhedsvæsen, der tilbyder patienterne fri, lige og gratis adgang til forebyggelse, undersøgelse, behandling og pleje på et højt fagligt niveau.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024