Flere interesserede købere til SSI-enheder

PRIVATISERING: Statens Serum Institut har fået henvendelser fra flere virksomheder, som ønsker at være med i kapløbet om at købe instituttets vaccineproduktionsafdeling og diagnostik-forretningen. Planen om salg senest medio 2015 holder stadig.  

Statens Serum Institut bliver på Artillerivej på Amager, selv om produktionsanlægget samme sted skal sælges. 
Statens Serum Institut bliver på Artillerivej på Amager, selv om produktionsanlægget samme sted skal sælges. Foto: SSI
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Vi er meget tilfredse. Sådan er meldingen fra Statens Serum Institut (SSI), efter at man nu har taget temperaturen på feltet af interesserede købere til instituttets vaccineproduktionsvirksomhed og enheden SSI-Diagnostika, der sælger diagnostiske produkter.

Sidste uge var der deadline for potentielle købere for formelt at vise deres interesse til SSI og dermed få muligheden for at afgive et endeligt købstilbud senere.

Hos SSI ønsker man ikke at oplyse, hvem eller hvor mange der har meldt sig som interesserede købere.

Dokumentation

Om SSI: 

  • Statens Serum Institut blev oprettet i 1902 for at producere serum til at behandle sygdommen difteri. I dag producerer SSI også vacciner mod polio, kighoste, difteri og stivkrampe samt tuberkulin, som bruges til at diagnosticere tuberkulose.
  • SSI producerer årligt 50 millioner doser vaccine, der eksporteres til det meste af verden.
  • SSI Diagnostica producerer en række diagnostiske produkter til bl.a. klinisk mikrobiologi, bakterietypning, veterinærdiagnostik, fødevarekontrol samt miljø- og hygiejnekontrol. SSI Diagnostica eksporterer til mere end 100 lande og er en sund økonomisk forretning.
  • I 2012 havde de to områder en samlet eksport på 356 millioner kroner.
  • Regeringen har meldt ud, at de to enheder skal sælges, fordi der tabes penge på salget af børnevacciner. Andre områder giver dog overskud.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024