Førstehjælp i folketingssalen

Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre får tirsdag 1. behandlet to beslutningsforslag, hvor de vil indføre førstehjælp i folkeskolen og hos landets kørelærere.
Kristian Lund Pedersen

Det er vigtigt at kunne yde hurtig førstehjælp til et nødlidende medmenneske, indtil professionel hjælp kommer frem. Det ville derfor være et stort samfundsmæssigt gode, hvis flere i befolkningen kunne yde førstehjælp.

Dansk Folkeparti
Hos to af Folketingets oppositionspartier er der nu enighed om, at der skal gøres noget aktivt for at få flere danskere til at kunne udføre førstehjælp. Derfor vil der tirsdag blive 1. behandlet to beslutningsforslag, der skal styrke førstehjælpsundervisningen i folkeskolen og på køreskolerne.
  • B 171: Forslag til folketingsbeslutning om indførelse af undervisning i førstehjælp i folkeskolen samt krav om bestået prøve i førstehjælp ved erhvervelse af kørekort.

    Dansk Folkeparti er af den opfattelse, at kendskab til førstehjælp er vigtigt, og at det derfor skal være en naturlig del af den undervisning, som elever modtager i folkeskolen og hos kørelæreren:

    "Det er vigtigt at kunne yde hurtig førstehjælp til et nødlidende medmenneske, indtil professionel hjælp kommer frem. Det ville derfor være et stort samfundsmæssigt gode, hvis flere i befolkningen kunne yde førstehjælp. Mange borgere, der pludselig bliver involveret i eller vidne til en ulykke med personskade, forholder sig i dag passive, fordi de ganske enkelt ikke ved, hvad de skal gøre", skriver Dansk Folkeparti i deres bemærkninger til forslaget.

    Dansk Folkeparti ønsker, at førstehjælp bliver en obligatorisk del af undervisningen i folkeskolen på 9. klassetrin og gerne fra og med skoleåret 2005-06. Undervisningen skal afsluttes med en prøve, og der skal udstedes et prøvebevis til de elever, der består prøven.

  • Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024