Folkelig opbakning til gebyr ved udeblivelse

En meningsmåling fra Megafon viser, at 79 pct. af befolkningen synes, at gebyr er en god idé, hvis man bliver væk fra behandlinger på sygehusene og andre aftaler med det offentlige.
Kristian Lund Pedersen

12% af de adspurgte mener, at sundhedspolitik for dem vil være det vigtigste emne i den kommende valgkamp. Ligeledes mener 14%, at socialpolitik bliver vigtigt, mens 21% ser ældrepleje, som det politikerne vil markedsføre sig på.

Megafon-måling
Lars Løkke Rasmussen (V) har sendt et nyt lovforslag i høring, der åbner op for, at sundhedsministeren kan tillade forsøg med opkrævning af gebyr for udeblivelse fra aftalt sygehusbehandling.

Fra de politiske partier har der været blandede modtagelser af lovforslaget, men hos befolkningen er der bred enighed om, at ideen med gebyrer er god.

Det viser en undersøgelse foretaget af Megafon for TV 2 den 23.-26. februar 2004, hvor 1006 borgere er blevet spurgt om, hvad de synes om, at borgere, der udebliver fra aftaler med det offentlige uden at melde afbud, skal betale en bøde.

Det er blevet foreslået, at borgere, der udebliver fra aftaler med det offentlige uden at melde afbud, skal betale en bøde. Synes du overordnet set, at dette er en god eller en dårlig idé?

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024