Forbruget af frugt og grønt er steget

Claus Iversen
Dokumentation
Det daglige forbrug af frugt og grønsager er steget fra 279 g til 380 g.

4.986 arbejdsplader har fået en frugtordning for medarbejderne.

230 skoler er tilmeldt en frugtordning for eleverne.

15.799 personer abonnerer på madpakkeservice og maddag.nu.

Det er nogle af de målelige resultater ( januar 2004) af de seneste års ”6 om dagen – spis mere frugt og grønt” –kampagne. Men kampagnen fortsætter, for der er stadig et stykke vej, før danskerne spiser de 600 g frugt og grønt om dagen, som Fødevaredirektoratet og Sundhedsstyrelsen anbefaler.

Det overordnede mål for 6 om dagen-kampagnen 2004-2007 er, at danskernes daglige forbrug af frugt og grønt stiger til 450 g. I 2004 vil der især være fokus på børn og unge i forbindelse med skolestart: Børn skal have tilbud om at få frugt og grønt i løbet af skoledagen. Vi håber på et samarbejde med hjemkundskabslærerne for at lære børnene at lave mad med mere frugt og grønt.

Et af indsatsområderne er "Fest med mere frugt og grønt:" - Udvikling af koncepter for børnefødselsdage med mere frugt og grønt og spil for førskolebørn. Formålet er at ændre madkulturen omkring fester og fødselsdage, så der serveres mere frugt og grønt og mindre slik, sodavand og kage.

De efterfølgende års aktiviteter vil fokusere på arbejdspladser (2005), detail-handel (2006) og sundhedssektoren (2006).


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024