Forsikringsselskab: Rigsrevision tager fejl af sundhedsforsikringer

ULIGHED: Længere ventelister og sundhedsforsikringer forbeholdt cheferne. Det vil være resultatet, hvis man afskaffer skattefradraget på sundhedsforsikringer, advarer ihi Bupa.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Rigsrevisionen tager helt fejl, når den i sin kommende rapport peger på, at de 900.000 sundhedsforsikringer er med til at skævvride sundhedsvæsnet. Det mener man hos forsikringsselskabet ihi Bupa.

"Det er korrekt, at sundhedssikring giver adgang til privat behandling som personer uden en sundhedsforsikring ikke har, men debatten overser det faktum, at det private bidrager med knap en milliard kroner til ca. 900.000 danskeres sundhed og behandling. De penge er en stor aflastning for de offentlige budgetter, for alternativet havde været, at der skulle behandles for tilsvarende mere i det offentlige," siger Dan Landt, direktør i ihi Bupa.

Strid om forsikringers virkning på sundhedsvæsnet
Oppositionen og en række eksperter har længe peget på, at sundhedsforsikringerne er med til at skævvride sundhedsvæsnet. En anden kritik har været, at udbredelsen af sundhedsforsikringer kan betyde, at danskernes opbakning til det offentlige sundhedsvæsen forsvinder, fordi der er dækket.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024