Fortsat behov for en forstærket indsats på kræftområdet

Sundhedsstyrelsen reagerer på SundhedsTingets artikel om Amtsrådsforeningens nye undersøgelse om at samle kræftkirurgien på få afdelinger. Indlæg af medicinaldirektør i Sundhedsstyrelsen Jens Kr. Gøtrik.
Kristian Lund Pedersen

Det er dog ikke tilstrækkeligt at se på antal afdelinger, der opererer - man bør ifølge internationale guidelines se på antal operationer pr. afd. og pr. kirurg. Ifølge evalueringsrapporten opfyldte 40% af afdelingerne og kirurgerne ikke anbefalingerne i disse guidelines.

Jens Kr. Gøtrik
Medicinaldirektør i Sundhedsstyrelsen
Sundhedsstyrelsen mener, at Amtsrådsforeningen er for hurtig i deres udmelding, når de siger, at amterne har leveret varen i forhold til Den Nationale Kræftplan. Styrelsen mener modsat, at der stadig er behov for en forstærket indsats på kræftområdet.

Derfor har Sundhedsstyrelsen nu reageret på, at SundhedsTinget i går skrev artiklen under overskriften "Amtsrådsforeningen modsiger Sundhedsstyrelsen - Amterne har samlet kræftbehandlingen" (se links nederst på siden).

Artiklen omhandler Amtsrådsforeningens nye undersøgelse, som viser, at der i de fleste amter er sket en samling af kræftkirurgien, som der er skrevet i kræftplanen. Denne konklusion står i kontrast til Center for Evaluering og Medicinsk Teknologivurdering (CEMTV) under Sundhedsstyrelsen, som kom med deres rapport i marts.

Sundhedsstyrelsen er ikke enig i denne påstand, og derfor har medicinaldirektør i Sundhedsstyrelsen Jens Kr. Gøtrik sendt et indlæg til SundhedsTinget, som vi her bringer i sin hele form.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024