Fra portør til direktør - kvaliteten er i top

Aabenraa Kommune og Aabenraa Sygehus har fået blåstempling efter at have gennemført en omfattende kvalitetssikring. Det er første gang i verden, at en kommune, sygehus og praktiserende læger arbejder sammen i et fælles kvalitetssikringsprojekt.
Cecilie Bech
Fakta
Projektet startede i maj 2001 og omfatter i hovedtræk:

Akkreditering af somatiske sygehuse i Sønderjyllands Amt, Aabenraa Kommune, et antal praktiserende læger og eksterne partnere.

De 5 somatiske sygehuse og Aabenraa Kommune har gennemført basisvurdering i 2002, intern vurdering i foråret 2003 og ekstern vurdering i efteråret 2003.

Partnerne i KISS er; Tønder Sygehus, Aabenraa Sygehus, Haderslev Sygehus og Gråsten Gigthospital, amtets reumatologiske afdeling, samt Aabenraa Kommunes ældrepleje, et antal lægepraksis og det Sønderjyske Køkken.


Kilde: Projektets hjemmeside
Sønderjyllands Amt og Aabenraa Kommune har igennem de seneste tre et halvt år arbejdet på at kvalitetssikre Sønderjyllands sundhedsvæsen. Fem sygehuse, Aabenraa Kommune og et antal praktiserende læger deltager i projektet, KISS - Kvalitet I Sønderjyllands Sundhedsvæsen.

Aabenraa Sygehus og Aabenraa Kommune kunne så i sidste uge ånde lettet op. Arbejdet gennem flere år har endelig båret frugt - kvaliteten på sygehuset og i kommunen er blevet godkendt.

"Vi har aldrig været i tvivl om, at patienterne er bedst tjent med et sundhedsvæsen, hvor praktiserende læger, sygehuse og kommune spiller sammen. Hvor parterne forstår og formår at koordinere patientens undersøgelse, behandling og efterbehandling gennem et veltilrettelagt patientforløb", siger formanden for Sønderjyllands Amts sundhedsudvalg og fungerende amtsborgmester, Helge M. Lauritzen (V).

Alle danske sygehuse skal inden udgangen af 2005 have indført lignende kvalitetssikringssystemer baseret på grundtrækkene fra Sønderjylland. Derfor var medicinaldirektør i Sundhedsstyrelsen Jens Chr. Gøtrik med til markeringen, da Aabenraa Sygehus og Kommune fik bevis på kvaliteten:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024