Frit sygehusvalg til torturofre

Når Folketingets Sundhedsudvalg mødes onsdag, er det Lars Løkke Ramussens (V) lovforslag om styrkelse af det frie sygehusvalg, der er på dagsordenen. Rehabiliterings- og Forskningscenter for Torturofre kommer i deputation.
Kristian Lund Pedersen

I ministerens besvarelse kan man få det indtryk, at RCT er indforstået med ikke at blive omfattet af loven om frit sygehusvalg nu. RCT vil gerne understrege det ikke er tilfældet.

Jan Ole Haagensen
Fungerende direktør hos RCT
Onsdagens møde i Folketingets Sundhedsudvalg bliver et af de korte af slagsen. Der er ihvertfald kun programsat en deputation og en politisk drøftelse.

Begge dele omhandler sundhedsminister Lars Løkke Rasmussens (V) lovforslag om ændring af lov om sygehusvæsenet og lov om offentlig sygesikring (L 209). (Styrkelse af det frie sygehusvalg m.v.).

Et lovforslag som blandt andet betyder, at det frie sygehusvalg udvides til også at omfatte de to private rehabiliteringscentre OASIS og RCT-Jylland for traumatiserede flygtninge. Det skyldes at de to centre i dag er finansieret af Udenrigsministeriet men fremover skal høre ind under Indenrigs- og Sundhedsministeriet

RCT København har dog også ønsket at blive omfattet af denne ordning, hvilket sundhedsministeren ikke afviser at ville imødekomme:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024