Glæde over donortilmelding på nettet

Udsigten til indførelsen af donorregistrering over nettet vækker glæde hos Nyreforeningen og Hjerteforeningen. De er ikke i tvivl om, at metoden virker - langt flere vil melde sig som organdonorer, når tilmeldingen foregår over nettet.
Cecilie Bech

Det virker usandsynligt fantastisk med den svenske model. Der er ingen tvivl om, at det vil hjælpe en masse

Stig Hedegård Kristensen
Formand for Nyreforeningen
Lars Løkke Rasmussens (V) beslutning om at indføre organdonoregistrering over nettet falder i overordenligt god jord hos Hjerteforeningen og Nyreforeningen.

Behovet for donorer er blandt andet steget i takt med, at antallet af kronisk nyresyge er steget. Formanden for Nyreforeningen, Stig Hedegård Kristensen, er derfor yderst tilfreds med udsigten for den nye tilmeldingsform:

"Det virker usandsynligt fantastisk med den svenske model. Der er ingen tvivl om, at det vil hjælpe en masse," siger han til Altinget.

Hos Hjerteforeningen, der med sine 81.000 medlemmer er en af landets største sygdomsbekæmpende organisationer, er der også stor tilfredshed at spore:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024