Håb for dødssyge børn

Det meget omtalte lovforslag om kunstig befrugtning blev med et stort flertal vedtaget i Folketinget onsdag. Dermed er der givet grønt lys for at dødssyge børn kan behandles i Danmark.
Kristian Lund Pedersen

Der har været en kritisabel debat. Det har handlet om tal, promiller og tidspres. Jeg mener, at vi har haft tilstrækkelig tid til at sætte os ind i sagerne, og derfor er loven ingen hovsa-løsning.

Naser Khader (R)
Sundhedsminister
Onsdag blev det omdiskuterede lovforslag om kunstig befrugtning vedtaget i Folketinget. 94 stemte for regeringens forslag, mens 16 trykkede på den røde knap og var imod.

Lovforslaget vil give forældre med et alvorligt sygt barn lov til at få foretaget en ægsortering, hvis alle andre behandlingsmetoder er udtømt. På den måde er det muligt, at skabe en søskende med den rette vævstype, som kan hjælpe det syge barn.

Ved Folketingets 3. behandling kæmpede de to største modstandere af lovforslaget Tove Videbæk (KD) og Margrete Auken (SF) ellers til det sidste for at ændre folketingsmedlemmernes holdning.

De mener, at forslaget er en glidebane mod at konstruere børn, som ikke er mål i sig selv, men som reservedele for en bror eller søster.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024