Industri undgår skarpt indgreb på medicinområdet

MEDICIN: Med den nye rabataftale om sygehusmedicin mellem regeringen og medicinalindustrien viderefører regeringen VK-regeringens bløde prispolitik over for medicinalindustrien.
Medicinalindustrien undgår med aftalen, at regeringen indfører et reference-prissystem, hvilket Danske Regioner har talt for.
Medicinalindustrien undgår med aftalen, at regeringen indfører et reference-prissystem, hvilket Danske Regioner har talt for.Foto: colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Vi vil løbende overvåge indkøbspriserne og udviklingen i de samlede udgifter til sygehusmedicin. Og det er aftalt, at vi midtvejs i aftaleperioden gør status med henblik på en eventuel genforhandling af aftalen med parterne. Så jeg har en klar forventning om, at prisaftalen vil resultere i lavere indkøbspriser på sygehusmedicin.

Astrid Krag (SF)
Sundhedsminister

Uanset om det er en rød eller en blå regering, der har magten i Danmark, så er kursen over for medicinalindustriens prissætning på sygehusmedicin den samme. 

Sådan konkluderer både sundhedsøkonom Kjeld Møller Pedersen og seniorprojektleder Jakob Kjellberg fra KORA efter at have læst den nye prisaftale mellem regeringen og lægemiddelindustrien.

Med den nye aftale sænkes prislofterne på sygehusmedicin med 2,5 procent henholdsvis 1. april 2013 og 1. april 2014, så priserne samlet falder 5 procent.

Kjeld Møller Pedersen, der er professor på SDU, peger på, at den nuværende aftale, der blev indgået i 2009, opererede med præcis samme reduktion.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024