Ingen aftale mellem PLO og Region Hovedstaden

KORT NYT: PLO og Region Hovedstaden kunne på et møde tirsdag ikke blive enige om at få PLO-læger til at blive en del af vagtlægeordningen i Region Hovedstaden.
Ingen aftale. Det er resultatet af forhandlingsmødet mellem Region Hovedstaden og PLO, hvor man skulle forsøge at blive enige om en model for, hvordan de praktiserende læger kan deltage i lægevagten.
 
Regionen ønskede at ansætte flere praktiserende læger i akutordningen, og PLO ønskede at vægten skulle ligge på speciallæger i almen medicin til at varetage visitationen af borgere med akut sygdom i stedet for sygeplejersker. 
 
"Visitation af patienter med akut sygdom er en sundhedsfaglig meget vanskelig opgave, og derfor bør det være praktiserende læger, der har en langvarig uddannelse og bred erfaring med diagnostik og behandling, som varetager visitationsfunktionen," siger Birgitte Alling Møller, der er formand for PLO i Hovedstaden.
 
Formand for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen, mener omvendt, at sammenbruddet skyldes de praktiserende læger.
 
"Det er ærgerligt, at lægerne står stejlt på, at de ville have den fulde ret til at tage alle telefonerne på 1813, og så til en højere løn end de læger, der allerede arbejder på 1813. Det betragter jeg ikke som oplæg til en god dialog, fordi det er urealistiske krav. Så lige nu er dialogen sat på standby, men jeg håber og tror på, at vi kommer videre herfra," siger Sophie Hæstorp Andersen.

Hun understreger, at den nye akutordning har brug for de praktiserende lægers bidrag på flere punkter. Men hvis de praktiserende læger slet ikke vil bidrage, er det ikke afgørende for at nå de servicemål, der er fastsat for 1813.

 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024