Ingen panik om forurenet drikkevand

Embedslæge mener ikke, at der er grund til at gå i panik, selv om der er konstateret store overskridelser af pesticider, nitrat og bakterier i private vandboringer. Politikerne bør dog tage resultaterne alvorligt og lægge langsigtet plan.
Kristian Lund Pedersen

Der er intet akut i de tal, der er kommet frem, men derfor skal der findes en løsning på problemet alligevel. Man må finde en ensartet praksis for, hvordan man skal takle disse overskridelser.

Henrik L. Hansen
Embedslæge
Danskere med små private vandforsyningsanlæg behøver ikke at gå i panik på baggrund af rapporten fra GEUS, Danmarks og Grønlands Geologiske Undersøgelse. Den konkluderer ellers, at 68% af anlæggene leverer drikkevand, som overskrider en eller flere grænseværdier for pesticider, nitrat eller bakterier.

Det siger embedslæge i Vejle Amt, Henrik L. Hansen:

"Der er intet akut i de tal, der er kommet frem, men derfor skal der findes en løsning på problemet alligevel. Man må finde en ensartet praksis for, hvordan man skal takle disse overskridelser."

Overskridelser var ventet
Resultatet kommer ikke som en overraskelse for Henrik L. Hansen, fordi det er det overfladenære vand, som pumpes op ved de private vandforsyningsanlæg. Derfor finder man her en større mængde sprøjtemiddelrester i forhold til de store offentlige vandværker.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024