Kommuner bryder Børnesundhedsloven

Ikke alle kommuner lever op til lovkravet om at tilbyde alle undervisningspligtige børn helbredsundersøgelser af en læge. Foreningen Af Kommunalt Ansatte Læger er bekymrede. Kommunernes Landsforening erkender problemet, men afventer resultatet af en igangværende undersøgelse.
Cecilie Bech
Fakta
De konkrete arbejdsopgaver er hovedsageligt at identificere børn og unges psykiske og fysiske helbredsmæssige problemer. Og på baggrund heraf medvirke til at lave og gennemføre handlingsplaner for den nødvendige og tilstrækkelige støtte og kompenserende hjælp.

Kilde: FAKLs hjemmeside under FAS
Mange kommuner tilbyder i dag ikke børn i den skolepligtige alder en helbredsundersøgelse i barnets første og sidste skoleår - selvom helbredsundersøgelsen er lovpligtig.

Og det er problematisk, mener formanden for Foreningen Af Kommunalt Ansatte Læger (FAKL),Ole Fendinge Olsen. For mange børn har brug for hjælp:

"Vi lever i en tid, hvor mange børn har psykiske problemer. Det kan godt være, at kommunerne har svært ved at finde penge til det, men så spørger jeg, om vi har råd til at hvert 5. barn aldrig kommer på arbejde," siger han til Altinget.

Ole Fendinge Olsen fortæller, at 12 procent af de 8-9 årige lider af psykiske problemer, mens 20 procent lider af fysiske eller psykiske skavanker, når de forlader skolebænken.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024