Kommuner kan ikke klare psykiatriområdet

Dansk Sygeplejeråd bakker generelt op om Strukturkommissionens udspil, men har også nye interessante forslag til fremtidens sundhedsvæsen. Sygeplejerskeruddannelserne skal samles under staten og lad ikke kommunerne få socialpsykiatrien.
Kristian Lund Pedersen

Det er foreningens klare overbevisning, at socialpsykiatrien ikke samles i kommunerne, som det ellers er blevet foreslået. Opgaven er så specialiseret, at en række kommuner vil have svært ved at løfte den op på et tilstrækkeligt højt niveau.

Dansk Sygeplejeråd
Dansk Sygeplejeråd ønsker i deres høringssvar vedrørende Strukturkommissionens betænkning, at der skabes større politiske og administrative enheder, så både det primære og sekundære sundhedsvæsen får større faglig bæredygtighed.

Der er dermed i høj grad opbakning til det oplæg som kommissionen er kommet med. Udfordringen for Dansk Sygeplejeråd er, at gøre et godt dansk sundhedsvæsen endnu bedre.

For at dette kan lykkes kræver det ifølge foreningens høringssvar, at der gøres en massiv indsats på en række områder:


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024