Krag siger nej til ny børnevaccine

MEDICIN: Sundhedsminister Astrid Krag støtter op omkring Sundhedsstyrelsens nej til, at Danmark indfører en vaccine mod rotavirus, der rammer småbørn.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Finland, Luxembourg, Østrig og Belgien tilbyder vaccination af spædbørn mod rotavirus. 
Men Danmark bør ikke følge efter. Det er meldingen fra sundhedsminister Astrid Krag (SF) i et svar til Folketinget.
Her henviser hun til Sundhedsstyrelsen, der har anbefalet, at vaccinen ikke indføres i det danske børnevaccinationsprogram.

"Afgørende for beslutningen har været, at alvorlighedskriteriet - kriteriet om, at den sygdom, der tilbydes vaccination mod, skal være alvorlig for det enkelte barn og derfor være vigtig at forebygge - ikke er opfyldt," skriver Astrid Krag om baggrunden for Sundhedsstyrelsens nej.

Spanien og Frankrig siger også nej
Fortalere og de to producenter af rotavirus vejrede ellers morgenluft, da en MTV-rapport fra Sundhedsstyrelsen i sommer konkluderede, at vaccination mod rotavirus ville kunne forhindre cirka 30.000 sygdomsudbrud, 9.000 lægebesøg og 1.100 hospitalsindlæggelser årligt. Rotavirus rammer typisk småbørn, der får diarre. I Danmark er sygdommen kun yderst sjældent dødelig.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024