Krag strammer regler for sundhedspersonales industri-samarbejde

DOKUMENTATION: Med en ny handleplan vil sundhedsministeren stramme reglerne for lægers og andre sundhedspersoners samarbejde med medicinal- og medicoindustrien. Se tiltagene her.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Ti tiltag, der skal sikre åbenhed om lægernes samarbejde med industrien. Det er, hvad sundhedsminister Astrid Krag (SF) lancerer i en handleplan.

"De nye regler har ikke til formål at begrænse det konstruktive og på mange måder værdifulde samarbejde, som sundhedspersoner har med virksomheder, der fremstiller lægemidler og medicinsk udstyr. Men patienterne skal kunne have fuld tillid til, at eksempelvis læger ikke har andre hensyn end de rent lægefaglige, når de udskriver medicin eller udvælger bestemt medicinsk udstyr. Derfor skal der være åbenhed om samarbejdet," siger sundhedsminister Astrid Krag, der også i pressemeddelelsen siger:

"Det er selvfølgelig vidtgående, at læger med de nye regler forpligtes til at offentliggøre de indtægter, de får ved eksempelvis at fungere som konsulent eller underviser for en virksomhed, der fremstiller lægemidler eller medicinsk udstyr. Men for at sikre tilliden til lægernes uafhængighed og uvildighed, mener jeg, det er nødvendigt, at der bliver skabt gennemsigtighed om honorarerne."

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024