Lægeselskab advarer mod overreaktion

KOMPLIKATIONER: Formanden for gynækologisk selskab finder det uheldigt, at de omstridte indopererede underlivsnet sammenlignes med boneloc-sagen. Sagen kan ikke helt sammenlignes, mener han.
Foto: colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

De relevante patienter er jo kvinder, hvor livmoderen, urinblæren eller selve skeden risikerer at glide ud af skedeåbningen. De er opereret med konventionel teknik tidligere - ofte flere gange.

Kresten Rubeck
Formand, Dansk Selskab for Obstetrik og Gynækologi

Næsten alt andet skal prøves først. Men for nogle kvinder kan de omstridte underlivsnet være den eneste måde, hvorpå de kan få et nogenlunde normalt liv fremover. 

Det fastslår formanden for Dansk Selskab for Obstetrik og Gynækologi, dr.med Kresten Rubeck Petersen, der er overlæge på Gynækologisk Afdeling på Odense Universitetshospital.

De såkaldte mesh-net er blevet indopereret i omkring 200 kvinder. Og de er kommet i søgelyset, fordi professor og overlæge på Gynækologisk Afdeling på Herlev Hospital Gunnar Lose i flere medier har advaret mod den stigende brug af disse implantater.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024