Lif tilbyder Sundhedsstyrelsen uvildig undersøgelse

MEDICINTILSKUD: Lægemiddelindustriforeningen tilbyder Sundhedsstyrelsen finansiel støtte til, at man en gang for alle får opklaret, om den omstridte enkelttilskudsordning hæmmer fattiges adgang til medicin.
Foto: colourbox.com
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Så ser man på vores opgørelse over forbruget af mange andre typer medicin, der ikke er på enkelttilskud, så er der også geografiske forskelle i medicinforbruget. Så selve enkelttilskuds-ordningen er ikke det rigtige sted at starte.

Karen Kolenda
Sektionsleder, Sundhedsstyrelsen
Hvorfor er der forskelle i tildelingen af medicintilskud under enkelttilskudsordningen til patienter i en række af landets kommuner? Får velhavende eller højtuddannede oftere adgang til medicin under enkelttilskudsordningen end fattige?

De spørgsmål vil en forsker, Danske Patienter og de praktiserende læger gerne have undersøgt. Det skete efter, at Altinget forleden bragte Sundhedsstyrelsens nye oversigt over, hvor mange tildelinger af enkelttilskud patienterne i de enkelte kommuner har fået i 2011.

Sundhedsstyrelsen slog dog i samme artikel fast, at de ikke anser forskellene for markante nok til, at det bør kalde på en undersøgelse.

Men Lægemiddelindustriforeningen (Lif) tilbyder nu Sundhedsstyrelsen at finansiere, at en uvildig forskningsinstitution undersøger baggrunden for variationerne mellem kommunerne.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024