Lov om bedre hygiejne på sygehusene nedstemmes

Tirsdag vil man i Folketingssalen opleve tre lovbehandlinger med interesse for SundhedsTingets læsere. Ensartede hygiejneregler på sygehusene, ny fleksibel sundhedsuddannelse og forstærket indsats mod tuberkulose.
Kristian Lund Pedersen
Folketingssalen vil hele ugen blive flittigt brugt af medlemmerne af Folketingets Sundhedsudvalg og andre sundhedsinteresserede politikere. Der er nemlig mange sundhedsrelaterede lov- og beslutningsforslag, som vil præge dagsordenen i salen.

Tirsdag vil Socialdemokraternes beslutningsforslag (B 95) om indførelse af ensartede regler for hygiejnestandarder på danske sygehuse blive 2. behandlet. Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti har for længst meldt ud, at de ikke støtter forslaget, fordi de synes, det kommer ubelejligt. I øjeblikket arbejder et udvalg på den såkaldte Kvalitetsmodel, som blandt andet kigger på sygehusenes kritiske hygiejnesituation. Derfor synes regeringen og DF, at Socialdemokraternes beslutningsforslag vi være dobbelt lovgivning.

2. behandlingen vil dermed blive den sidste behandling af forslaget, og Socialdemokraterne må erkende, at de ikke har været i stand til at finde det nødvendige flertal.

Mere fleksible sundhedsuddannelser
Et forslag der derimod allerede er bred opbakning bagved, er undervisningsministerens forslag om ændring af lov om grundlæggende social- og sundhedsuddannelser (L 226). Dette lovforslag skal ligeledes 2. behandles tirsdag, men allerede nu indstiller V, DF, KF, EL og KD lovforslaget til vedtagelse.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024