Medicin-efteruddannelser for læger ikke god nok

De farmakologiske efteruddannelser er ikke gode nok. Lægemiddelindustrien anklages for at være den skyldige, men de offentlige institutioner kan ikke fralægge sig deres del af ansvaret. Bedre dialog i fremtiden er nødvendig.
Kristian Lund Pedersen

Vi har hver vores dagsorden, men derfor behøver der jo ikke hele tiden være konflikt i det vi vil. Jeg synes, at der er baggrund for et tættere samarbejde mellem parterne, men det kræver, at vi mødes i et mindre forum end i dag. Så kan vi sammen lægge en strategi for, hvordan samarbejdet bliver bedre.

Karin Veland
Formand for Lægemiddel- industriforeningen
Landstingssalen på Christiansborg var tirsdag ramme for Teknologirådets høring "Viden og information om lægemidler". Blandt de deltagende var repræsentanter fra medicinalindustrien, uddannelsesinstitutionerne, amterne og politikere på Christiansborg.

Høringen tog udgangspunkt i mødet mellem læge og patient, og situationen hvor lægen ordinerer et lægemiddel. Spørgsmålet er om lægerne har den tilstrækkelige viden til at vælge det rigtige produkt, og hvad det betyder, at patienterne har fået større viden og forventninger til behandlingen i denne sammenhæng.

Meget tyder nemlig på, at lægerne ikke har den tilstrækkelige viden, om den medicin de ordinerer til patienterne. Blandt de inviterede eksperter var der enighed om, at efteruddannelsen indenfor det farmakologiske område ikke er god nok:

"Vi bliver nødt til at tilrettelægge en systematisk, relevant og behovsstyret efteruddannelse af landets speciallæger. Som det er i dag spilder samfundet et hav ressourcer, fordi der ordineres alt for meget forkert medicin," sagde Ib Abildgaard Jacobsen, formand for Dansk Medicinsk Selskab.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024