Miljøminister vil ikke fjerne Bratz-dukker

ALLERGI: Miljøstyrelsen undersøger, om børn i andre lande har fået allergi af Bratz-dukker. Hvis det er tilfældet, vil ministeren fjerne dukkerne fra markedet.
Anders Jerking

Hvis det viser sig, at der er flere tilfælde med børn, der er kommet til skade med de samme kosmetikprodukter fra Bratz, vil jeg straks tage skridt til, at disse kosmetikprodukter bliver trukket tilbage fra markedet.

Troels Lund Poulsen
Miljøminister (V)
Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) vil ikke tilbagekalde dukker af mærket Bratz. Dukkerne kom i søgelyset, da DR-programmet Kontant i marts viste, at to børn fik en allergisk reaktion af at lege med dukkerne.

"Da jeg så udsendelsen blev jeg selvfølgelig berørt af billederne af børnene. Det er klart, at produkter, der er beregnet til børn, skal være sikre for børnene, når det anvendes på den tilsigtede måde eller på en måde, som børn må forventes at anvende det på," skriver Troels Lund Poulsen i sit svar til Benny Engelbrecht, der har spurgt til ministerens holdning.

Leder efter andre tilfælde 
Troels Lund Poulsen understreger, at han har bedt Miljøstyrelsen prioritere sagen højt, og styrelsen har kontaktet importøren og kolleger i andre lande for at afdække om der er set lignende tilfælde.

"Hvis det viser sig, at der er flere tilfælde med børn, der er kommet til skade med de samme kosmetikprodukter fra Bratz, vil jeg straks tage skridt til, at disse kosmetikprodukter bliver trukket tilbage fra markedet. Men som sagen foreligger i øjeblikket, er der tale om 2 eller 3 enkeltstående tilfælde, omfattende 2 eller 3 forskellige lovlige kosmetikprodukter. Miljøstyrelsen kan på den baggrund ikke kræve Bratzdukken fjernet fra markedet," skriver ministeren.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024