Minister: Jeg har taget ansvar i hindbærsag

NYHED: Forbrugerministeren mener, at han med en række tiltag for at forbedre kontrollen med importerede fødevarer allerede har taget ansvar i hindbærsagen. Socialdemokraterne er uenige.

Kan det virkelig være rigtigt, at tusind mennesker skal blive syge, at fem skal dø uden at der er nogen, der vil påtage sig et politisk ansvar for, at nogen kunne have grebet ind?

Karen Hækkerup
Forbrugerordfører for S
Fakta
  • Hindbærsagen drejer sig om et parti frosne hindbær inficeret med novovirus.

  • I sommer forårsagede hindbærrene mere end 1000 sygdomstilfælde med opkastninger og diarré og var medvirkende til, at fem ældre mennesker døde, inden bærrene var blevet trukket tilbage fra markedet i alle led.

  • Kilde: Statens Serum Institut/Altinget
    "Ministeren er naturligvis altid ansvarlig for det, der bliver gjort inden for ministerens ansvarsområde. Og jeg er naturligvis også ansvarlig over for det, der sker inden for mit ansvarsområde."

    Sådan lød forbrugerminister Lars Barfoeds (K) svar på den kritik af ministerens ageren i hindbærsagen, som Socialdemokraternes forbrugerordfører Karen Hækkerup og hendes partifæller Bjarne Laustsen og Mette Gjerskov fremførte i Folketingets spørgetid onsdag.

    Forbrugerministeren mener selv, at han har taget ansvar i hindbærsagen og argumenterede med, at han som følge af sagen allerede i oktober iværksatte en række tiltag for at forbedre kontrollen med importerede fødevarer og dermed sikre, at myndighederne fremover fører et skarpere tilsyn med virksomhedernes tilbagetrækning.

    S: Ministeren taler udenom
    Karen Hækkerup var imidlertid ikke tilfreds med ministerens svar.

    Dokumentation
    Læs også onsdagens artikel om hindbærsagen:

    S: Giv minister næse for hindbærsag

    Forbrugerordfører Karen Hækkerups (S) skriftlige spørgsmål til familie- og forbrugerminister Lars Barfoed (K):

    "Idet ministeren tidligere i sagen om de frosne hindbær har udtalt, at hvis nogen myndigheder har handlet forkert inden for gældende regler og instrukser, vil ministeren se på det, mener ministeren så, at rapporten, hvori Fødevarestyrelsen kritiseres kraftigt, men som ikke behandler, om der er et ansvar, der skal placeres, giver anledning til, at spørgsmålet om kritik og ansvar drøftes igen?"


    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024